SOBRE XÀTIVA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Situada al centre neuràlgic de la Comunitat Valenciana, Xàtiva és una ciutat d’interior de quasi 30.000 habitants que destaca per la seua fecunda història. A l’Edat Mitjana va ser la segona ciutat més important del Regne de València, just després de la capital.

Conserva el nucli antic més gran de la Comunitat Valenciana —només superat pel cap i casal— amb un atractiu conjunt de palaus nobiliaris, convents i carrers plens d’història, la Seu, l’hospital del segle XV o el seu imponent castell, un monument turístic que atrau anualment a milers de visitants.

Xàtiva, l’antiga Saiti íbera, fou la Saetabis romana amb pas de la Via Augusta i la Medina Xateba per on va entrar el paper a Europa durant l’època musulmana; a Xàtiva van nàixer els dos papes Borja; Xàtiva va ser la ciutat cremada en 1707 pel rei Felip Vé a la Guerra de Successió espanyola. En l’actualitat, és un pol comercial i de serveis per a les comarques centrals valencianes i una ciutat amb un potencial turístic creixent.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Situada en el centro neurálgico de la Comunitat Valenciana, Xàtiva es una ciudad de interior de casi 30.000 habitantes que destaca por su fecunda historia. En la Edad Media fue la segunda ciudad más importante del Reino de Valencia, justo después de la capital.

Conserva el casco antiguo más grande de la Comunitat Valenciana —solo superado por el cap i casal— con un atractivo conjunto de palacios nobiliarios, conventos y calles llenas de historia, la Seu, el hospital del siglo XV o su imponente castillo, un monumento turístico que atrae anualmente a miles de visitantes.

Xàtiva, la antigua Saiti íbera, fue la Saetabis romana con paso de la Vía Augusta y la Medina Xateba por donde entró el papel a Europa durante la época musulmana; en Xàtiva nacieron los dos papas Borja; Xàtiva fue la ciudad quemada en 1707 por el rey Felipe V en la Guerra de Sucesión española. En la actualidad, es un polo comercial y de servicios para las comarcas centrales valencianas y una ciudad con un potencial turístico creciente.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Com arribar a Xàtiva?

Xàtiva es troba, per autovia, a 60 quilòmetres de València i a 100 quilòmetres d’Alacant. Existeix un ampli servei d’autobusos i trens que connecten la ciutat setabense amb les dues capitals. Des de València i cada quart d’hora, ix un tren de rodalies fins a Xàtiva amb un trajecte que dura 50 minuts. Des d’Alacant, es poden agafar trens regionals o de mitja distància que apleguen a Xàtiva en hora i quart. Els aeroports de València i Alacant ofereixen nombrosos vols nacionals i internacionals diàriament. Des de Barcelona, hi ha un servei de trens Talgo que acosta el viatger a l’estació de Xàtiva en 4 hores, sense transbordaments. Des de Madrid, la forma més ràpida i còmoda és combinar l’AVE fins a València (hora i mitja) i el rodalies València-Xàtiva (50 minuts). La ciutat ofereix una variada oferta d’allotjaments que inclou des d’hotels boutique a albergs juvenils.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

¿Cómo llegar a Xàtiva?

Xàtiva se encuentra, por autovía, a 60 kilómetros de Valencia y a 100 kilómetros de Alicante. Existe un amplio servicio de autobuses y trenes que conectan la ciudad setabense con las dos capitales. Desde Valencia y cada cuarto de hora, sale un tren de cercanías hasta Xàtiva con un trayecto que dura 50 minutos. Desde Alicante, se pueden tomar trenes regionales o de media distancia que llegan a Xàtiva en hora y cuarto. Los aeropuertos de Valencia y Alicante ofrecen numerosos vuelos nacionales e internacionales diariamente. Desde Barcelona, hay un servicio de trenes Talgo que acerca al viajero a la estación de Xàtiva en 4 horas, sin trasbordos. Desde Madrid, la forma más rápida y cómoda es combinar el AVE hasta Valencia (hora y media) y el cercanías Valencia-Xàtiva (50 minutos). La ciudad ofrece una variada oferta de alojamientos que incluye desde hoteles boutique a albergues juveniles.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s